Andalucía időről időre

Andalucía időről időre

Az AirBnB segít

2020. április 05. - MarYsol

 

Néhány gondolatot szeretnék megosztani az AirBnB tulajdonos Mr Chesky sajtóban megjelent leveléről, amelyben 25%-os visszatérítést ígér a vendéglátóknak a koronavírus miatt lemondott foglalásokra a március 15 és május 31 közötti időszakra.

A levél egy félmondata szerint: a lemondási politikában alkalmazott összeg 25%-át térítik vissza. A legszigorúbb lemondási feltételek szerint is maximum 14 nappal a foglalási időpont előtti lemondásnál jár vissza valamennyi pénz a szállásadónak. Az ennél korábbi lemondásokra nem jár semmi, a vendég visszakapja a teljes összeget (természetesen az alkalmazásnak fizetett díj nélkül). A mostani felajánlás szerint, tehát annak van reménye némi pénzhez jutni, akinek néhány nappal az érkezési időpontok előtt mondták csak le a foglalásait. Természetesen ez csak néhány március végi foglalásra lesz érvényes, hiszen a kijárási és utazási megszorítások, határzárak hatására márciusban mindenki lemondta az áprilisi, májusi foglalásait. Tehát az 1-2 hónappal előbb lemondott foglalásokra ezelőtt sem járt semmi, és a hangzatos bejelentés után sem fog.

Most nézzük a nagyságrendet. Az AirBnB alkalmazásán több mint 2 millió meghirdetett szálláshely van. A március 15 - május 31 közötti időszakra, 77 napra ez a 250 millió dolláros összeg szállásonként 1,62 $/nap jelent, 125$ két  és  fél  hónapra. Az így igen nagy segítség lesz mindenkinek, aki egyáltalán jogosult lesz rá. Nyilván nem ők tehetnek róla,  hogy meghalt a turizmus, és ki tudja mikor lesz megint.

De ez az álságos, önfényező, brand mentő bejelentés akkor is bosszantó. Kevesebb, mint 1 napi bevételét ajánlja fel nagy hírveréssel a cég, amivel csak még inkább rontja a platformon megjelenő szállásadók többségének AirBnB-vel eddig sem nagyon jó viszonyát, hiszen sokan most azt gondolják,  lesz valami kis kártérítés. Ráadásul tovább szítja az emberek ellenszenvét a rövidtávú szálláskiadók iránt, akiknek szerintük most is egy kalap pénz ömlik a zsebükbe semmi munkával.

 Inkább vettek volna lélegeztetőgépeket kórházaknak, és azzal reklámoznák magukat.

img-20200314-wa0055.jpg

  texto citado

A bejegyzés trackback címe:

https://malaga-most.blog.hu/api/trackback/id/tr6315593772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása